ACTUEEL

CRMNS-Loop.gif

Crooijmans Mannenmode wordt Suitable

Door Marlène van Kuyk

De naam Crooijmans en mannenmode zijn al bijna een eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden in Nuenen. 33 jaar geleden kwamen Wim en Anique Crooijmans in de zaak van Wim’s ouders. Samen zorgden ze voor nieuw elan en maakten Crooijmans Mannenmode tot een begrip in de regio. De huidige toplocatie in het centrum van Nuenen, het schitterende interieur van de bekende Nuenense ontwerper Hans Kuijten en een keur aan bekende topmerken zorgen voor een vaste clientèle van meerdere generaties. Een succesvolle zaak en geen opvolging, dat zette Wim en Anique al een paar jaar geleden aan het denken. Ze zagen het als hun taak dat de mooie winkel voor Nuenen behouden zou blijven en tegelijk hun levenswerk voortgezet werd. Door de ontmoeting met Raoul van Dun van de herenmodeketen Suitable komt die wens nu uit. Raoul was meteen gecharmeerd van de prachtige, vrijwel instapklare winkel en staat te popelen om het stokje van Wim en Anique over te nemen.


Suitable

De herenmodeketen Suitable is al meer dan 20 jaar dé expert op het gebied van duurzame, kwalitatieve herenmode. Naast het hoofdkantoor in Rosmalen en 16 fysieke Suitable boetieks waaronder in Oisterwijk en Den Bosch, heeft het bedrijf een grote webshop. Deze werd in 2021 zelfs verkozen tot ‘beste online herenmode verkoop’. Online en in de winkels vind je alle bekende herenmodemerken, voor mannen van alle leeftijden. Klanten van Crooijmans Mannenmode zullen hun favoriete merken na de overname dan ook niet hoeven missen en tegelijkertijd verrassende nieuwe topmerken ontdekken. Suitable oprichter en eigenaar Raoul van Dun had zijn wieg staan in Stiphout en kent Nuenen en de omgeving dus goed.


Crooijmans

De eerste inschrijving Kamer van Koophandel van Crooijmans in Nuenen dateert al van 1925! Wim’s opa begon destijds met een kleermakerij. Zoon Willy volgde hem op en startte in 1959 samen met zijn vrouw Nelly de winkel, die ze uitbreidden met herenkleding en uniformen. Eerst aan de Parkstraat waar nu Café René zit en waar hun drie kinderen zijn geboren met Wim als jongste. In de jaren 70 verhuisde het gezin naar De Berg bij de Lindeboom in Nuenen. Wim’s moeder deed de winkel en zijn vader de kleermakerij en uniformen. Eind jaren 80 kwamen Wim en Anique in de winkel, die ze enkele jaren later definitief overnamen. Zij hebben zich altijd het liefst gefocust op herenkleding. En met succes! In 2008 groeiden ze aan De Berg uit hun spreekwoordelijke jasje en verhuisde Crooijmans Mannenmode terug naar het centrum aan de Parkstraat. De uniformen verdwenen, het naaiatelier bleef. Dankzij een uitgekiende collectie met ook nieuwe, trendy merken en de verbouwing enkele jaren geleden tot het huidige stoere interieur, hebben ze weer een nieuwe generatie aan zich weten te verbinden. Met de overname dit najaar blijft de mooie winkel het Nuenens straatbeeld sieren. Zowel Wim en Anique als nieuwe eigenaar Suitable zien de toekomst voor de herenmodezaak vol vertrouwen tegemoet.